П`ятниця, 19.04.2024, 20:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайта
Добрива
Продукція Wipasz
Продукція Likra
Опитування
Чи вважаєте ви ефективною годівлю с-г тварин концентраторами та преміксами
Всього відповідей: 84
Календарь
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Архив записей
Rambler's Top100
КОРМОВІ ДОБАВКИ ВІД ЗАХІДНИХ ФІРМ ТА УКРАЇНИ
Головна » 2009 » Грудень » 4 » Свинарство може приносити великі прибутки, або Комбікорми проти буряка і картоплі
12:13
Свинарство може приносити великі прибутки, або Комбікорми проти буряка і картоплі

Для того, щоб підвищити і прискорити виробництво тваринницької продукції, лише високопорідних тварин недостатньо. Хто-небудь, у кого є хоч би невеликий досвід вирощування тварин, напевно, знає, що обов'язковою умовою в цій справі є правильна годівля, яке включає систему годівлі і ефективну кормову базу. Іншими словами, поросят і дорослих свиней, як і, пробачте за порівняння, маленьких дітей, необхідно годувати правильно. 

 Вивчення питань годівлі свиней дає можливість різко підвищити їх продуктивність, зокрема молодняку на відгодівлі, завдяки науково обгрунтованому балансуванню раціонів по енергії і зростаючій кількості поживних і біологічно активних речовин. Проте слід пам'ятати, що оптимально високий рівень енергії в раціоні сам по собі ще не забезпечує успіху відгодівлі. Необхідно збалансувати раціони по біологічно повноцінному протеїну за рахунок незамінних амінокислот (лізин, метіонін, цистин, триптофан, треонин), кальцію, фосфору, мікроелементів, вітамінів. 

 Тепер поговоримо безпосередньо про саму годівлю. У кожного вихідця з села, напевно, є свій досвід до годівлі свиней, у тому числі і негативний. Один такий селянин, придбавши декількох поросят, завіз в свій двір більше 2 тонн буряка, 30 мішків дерті (подрібненій зерновій суміші), 5 мішків кукурудзи в качанах, декілька мішків яблук і гора гарбуза для їх годівлі. Але, з'ївши все це, поросята чомусь до бажаної кондиції не дійшли. Більш того, деяких довелося забити в приблизно 80-кілограмовій масі. А вся справа, як виявилось, в неправильному відношенні до тварини. Бажання щонайшвидше виростити шматок прекрасного м'яса обертається зовсім не в нашу користь. Замість того аби дотримуватися певних правил годівлі, ми починаємо годувати бідних тварин, як на складку, і додатково часто тим, чим їх годувати не слід. Наприклад, помилки, які часто виникають у тваринників, - перегодовують свиней картоплею, виливають в корито залишки рідкої їжі, які потім закисають, внаслідок чого поросята хворіють на розлад шлунково-кишкового тракту. 

Шляхом тривалих експериментів удалося отримати унікальний комбінований корм для свиней. В результаті експерименту поросята, яких годували цим кормом, почали зростати не по днях, а по годиннику, через 28 тижнів найменша вага поросяти складала 125 кг, а найбільший - 137 кг

У чому ж секрет такого успішного годівля? Звичайно, у виробництві цього корму, як і в будь-якій справі, є свої секрети. Підводячи завісу таємниці, скажімо, що комбікорми абсолютно не містять хімічних компонентів і складених тваринного походження: ні рибною, ні м’ясо-кісткової муки. Тому тварина уникає шлунково-кишкових захворювань і не втрачає вагу. До складу цих комбікормів входять також ячмінь, кукурудза, пшениця, соняшниковий шрот, просо. Окрім різних зернових сумішей, комбікорми Нашої Компанії містять так звані премікси - вітаміни, мікроелементи, амінокислоти, всілякі живильні речовини. А також стабілізатори кишкової мікрофлори, антиоксидантів і ін.

Окрім цього, така відгодівля тварин дозволяє дістати додаткові можливості підвищення обсягів виробництва і здешевлення м'яса.

Якщо свиноматка при згодовуванні традиційного корму здатна в середньому на 1,5-1,6 опороси і порося від неї віднімають лише на 45-60 день. За даною технологією годівлі цей процес можна скоротити до 28 днів.

Взагалі, хоча тривалість відгодівлі поросят складає тривалий термін, наприклад, при відгодівлі дорослих відбракованих свиней, яка складає 90-100 днів, фахівці вважають відгодівлю поросят ефективнішою з точки зору здобуття високоякісного м'яса. Пояснимо, чому саме. Точно так, як людина зростає до 25-річного віку, так і свиня зростає лише до 28-тижневого віку, тобто приблизно до півроку. А далі, як її не годуй, вона або усихатиме, або обростатиме салом. Причому обростати не тонким підшкірним шаром жиру, а товстою підшкірною жировою тканиною. При відгодівлі ж поросят комбікормами придбаними у нас товщина шпика складатиме лише 2-4 см, останнє ж буде чудовим м'ясом.

 Важко не погодитися з тим, що в сучасний напружений і швидкоплинний час поважно упроваджувати нові технології виробництва, оскільки старі методи вже не діють так ефективно, як раніше. А будь-який товаровиробник прагне не лише вижити в умовах жорсткої конкуренції, а і бути, по можливості, першим і найкращим. Тому той, хто дійсно до цього прагне, обов'язково упровадить в своєму господарстві нові комбікорми. Не беремося прогнозувати, чи вдається йому попасти в лідери, але те, що можливостей для цього буде більше, можна стверджувати з упевненістю.

Переглядів: 1260 | Додав: autotrade | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
АТК © 2024